tisdag 4 september 2012

En bok jag läst...

Under sommaren har jag läst en bra bok och jag skulle vilja dela med mig lite av den. Den heter "Skumtimmen" och är skriven av Johan Theorin.

Boken handlar om en liten pojke som försvinner spårlöst en sommarkväll på norra Öland. Fallet om den lilla pojkens försvinnande löses aldrig upp, men historien väcks åter igen till liv då den lilla pojkens morfar får en av pojkens skor i ett brev med okänd avsändare. Gamla minnen väcks till liv och man får följa en spännande historia om sorg, liv och död. 

Men vid sidan av detta allt i detta får man också följa en annan pojkes liv vid namn Nils Kant och hur han tar sig igenom livet och vad nu det ska innebära.

Jag tycker att boken väldigt läsvärd och jag rekommenderar den starkt. Det bästa med den är att man får följa två historier samtidigt och se hur de till sist smälter samman. En bra bok som inte riktigt slutar som man hade tänkt sig. 

Läs den!       

1 kommentar:

  1. Johan Theorin får - med rätta mycket beröm för sina böcker; många recensenter har uttryckt sin förtjusning över hans Ölandsskildringar med magiskt touch... och du verkar också väldigt nöjd. Deckare är bra läsning tycker jag (jag läser gärna deckare själv...), och i vår när vi ska jobba ihop med kemin kring mordgåtor (spännande va´?!) kommer du säkert att få tillfälle att återknyta till din sommarläsning. Nytta med nöjet alltså ;)

    SvaraRadera